//+10 cele mai bune tehnologii auto ale anului 2019

+10 cele mai bune tehnologii auto ale anului 2019

Cei ce doresc sa-si cumpere noi autovehicule ar face bine sa petreaca mai mult timp uitandu-se sub capota masinii si examinand ce este in interior mai mult decat ceea ce prezinta aspectul exterior. Desigur, modul in care soferul si ocupantii  vehiculelor interactioneaza cu automobilele este din ce in ce mai important.  De aceea am venit cu 10 cele mai bune tehnologii auto din anul 2019.

Acestea sunt lucrurile pe care trebuie sa le cautati atunci cand cumparati o masina noua in acest an. Este posibil sa gasiti toate aceste functii utile, dar, indiferent de bugetul pe care il detineti, la ora actuala puteti gasi usor un vehicul care sa respecte toate criteriile importante.

  1. Aplicatiile mobile conectate

Nu este nicio exagerare sa spunem ca smartphone-ul a schimbat toul, inclusiv modul in care interactionam cu masinile noastre. Majoritatea producatorilor de automobile ofera o aplicatie smartphone insa bineinteles, unele sunt mai bune decat altele. Cautati una care va permite sa blocati si sa deblocati de la distanta usile, sa beneficiati de date despre combustibil, anvelope si chiar sa porniti masina de la distanta pentru a incalzi interiorul intr-o dimineata rece de iarna.

  1. Tehnologia Teen Driver

Predarea cheilor catre un adolescent care doar si-a luat permisul auto este o experienta stresanta, dar la ora actuala unele tehnici inteligenta va pot usura aceasta experienta. Mai multe masini ofera limite de conducere pentru tinerii incepatori realizat pentru un plus de siguranta si pentru a va avertiza daca masina este condusa cu o anumite viteza, daca centurile de siguranta sunt folosite si chiar cat de tare este volumul muzicii din boxe.

  1. Software-ul pentru urmarirea vehiculelor in cazul unui furt

Expertii estimeaza ca mai multe de 750. 000 vor fi furate pana la sfarsitul anului 2019. In timp ce acest numar pare alarmant, aproape 45% din aceste vehicule vor si recuperate si acest numar continua sa se imbunatateasca. Un mare credit ii revine tehnologiei inovatoare pe care constructorii de autmobile o realizeaza, cum ar fi capacitatea masinilor si a camioanelor de a le spune oamenilor legii atunci cand sunt furate.

Tehnologia este inclusa in sistemele de asistenta si securitate ale vehiculelor. In timp ce acele caracteristici anuntate permit diagnosticare fara efort si anuntarea serviciilor de salavare se face foarte usor, acestea pot fi, de asemenea, folosite de catre organele de drept pentru a identifica locatia exacta a unui vehicul care nu mai este in posesia proprietarului.

  1. Apple CarPlay si Android Auto

Desi nu sunt foarte multi care recunosc acest lucru, multe sisteme create de producatorii de masini, ecrane de tip „do-it-all” care controleaza multe sistemele ale masinii precum stereo, navigatie si climatizare nu sunt usor de utilizat. De aceea ne place CarPlay-ul Apple si Android Auto Google. Conectati-va smarthphone-ul, acum totul arata mult mai faimiliar si mult mai usor de utilizat. Veti obtine o schema simplificata de control pentru a va accesa muzica, hartile si functiile de control vocale ale telefonului, evitand in acelasi timp sistemul inutil de complicat cu care vine masina. Majoritatea producatorilor au promis ca ofera acoperire pentru Apple si Google, dar nu toate functiile si caracteristicile vor fi acoperite. Asigurati-va ca ati verificat daca masina are optiunile potrivite cu dispozitivetele voastre mobile.

  1. Controlul adaptiv al vitezei de croaziera

Prin utilizarea unui set de senzori incorporati in masina, sistemul de control al vitezei de croziera se poate potrivi cu viteza automobilului din fata voastra, ceea ce inseamna ca nu este nevoie sa atingeti in mod constant frana in traficul de pe autostrada.

Unele sisteme permit chiar autovehiculului sa se opreasca complet si a apoi sa porneasca automat, facand acest tip de trafic mai putin fustrant. Este adevarat, ii oferiti masinii voastra control suplimentar al masinii, dar va promiteti folositi-l o singura data si nu va veti dori sa va mai intoarceti la condusul obisnuit.

  1. Protectia biciclistilor

Oamenii care merg deseori in zonele aglomerate sunt deseori preocupati de autovehiculele parcate, asa cum se se intampla si in situatiile aglomerate cand cineva poate deschide o usa neasteptata care se deschide deodata. Producatorii de automobile incep sa abordeze acest pericol obisnuit, cu ajutorul senzorilor din spate care detecteaza apropierea bicicletelor si situatia traficului.

Sistemele sunt proiectate sa functioneze timp de cateva minute dupa ce motorul a fost oprit. Daca senzorii observa un biciclist sau un vehicul care se apropie, acestia avertizeaza pasagerul cu o serie de lumini. Daca avertizarea este ingnorata, cele mai multe sisteme vor bloca usa pentru a impiedica deschiderea acesteia in calea obiectului care se apropie.

  1. Alerta transversala spate

Locurile de parcare sunt cunoscute ca zone extrem de comune pentru accidente la viteza redusa dar care, poti fi destul de costisitoare. Realizarea parcarii chiar si cu o camera de spate poate fi destul de grea. De accea, alerta de trafic de spate este foarte utila.

Datorita senzorilor din spatele masinii, sistemul va poate avertiza daca va apropiati prea mult de carucioare de cumparaturi, pietoni, zid, borduri pe care uneori nu le puteti observa. In plus, anumite modele de masini se pot opri automat inainte de o coliziune.

  1. Avertizare privind plecarea de pe benzile de circulatie

Fie ca este vorba despre o privire arunca in stanga sau dreapta, pentru a schimba postul de radio sau despre un copil care va cere urgent atentia, din astfel de motive ajungem sa acordam mai putina atentie drumului.

Sistemele de avertizare a plecarii de pe banda de circulatie, utilizeaza aparate foto pentru a determina daca o masina a plecat de pe banda, oferind o notificare vizuala sau audio.

Aceasta tehnologie avansata numita uneori si Lane Keeping Assist, va poate ajuta sa va indreptati inapoi pe banda adecvata, care poate fii un salvator la proprriu daca ati ajunge pe contra sens.

  1. Franarea automata de urgenta

Franarea automata de urgenta sau AEB utilizeaza o varietate de senzori pentru a determina daca un accident este iminent si aplica franele pentru a diminua gravitatea acestuia sau pentru a evita in intregime un accident.

  1. Camera cu 360 de grade

In timpul parcarii un sistem de camere de 360 de grade le poate face viata mult mai usoara pentru cei ce nu sunt obisnuiti cu o noua masina sau nu sunt priceputi pentru a estima dimesiunea autovehiculului pe care il conduc.

Prin combinarea camerelor pe fiecare parte a masinii cu o putere de calcul inteligenta, poate oferi o imagine completa de sus in jur a imprejurimilor.

Astfel de sisteme devin din ce in ce mai accesibile si sunt disponibile pe masini cu un pret moderat de achizitie.