//17 elemente esentiale pe care sa le luati intr-o calatorie (2019)

17 elemente esentiale pe care sa le luati intr-o calatorie (2019)

Calatoriile sunt o modalitate de relaxare, de a descoperi situatii aventuroasa si de a va distra. Desi vine cu provocarile si incovenientele sala, o calatorie este o experienta pe care nu o veti uita.  Pentru a va ajuta cu acest lucru, iata lista cu cele mai importante 17 lucruri pe care sa le impachetati pentru calatoria voastra.

Ce sa luati intr-o calatorie:

 1. Incarcatorul telefonului: Acesta este probabil cel mai important pe care il puteti lua pentru un drum lung, pentru ca fara telefon nu vei putea efectua apeluri de urgenta, nu puteti rezerva o camera de hotel, nu puteti asculta muzica sau nu puteti verifica traseul.
 2. Haine confortabile: Veti petrece mult timp in masina si nimic nu este mai rau decat sa stai prea mult timp in blugi.
 3. Racitor: Este o idee foarte buna sa tineti la rece ceea ce cumparati de mancat si de baut. Toti cei care am fost intr-o calatorie cu masina stim ca optiunile de mancare sunt limitate iar cea mai mare parte de rezuma la fast-food. Cu un racitor, aveti o gustare proprie si o bautura rece oriunde va aflati pe drum.
 4. Sticla de apa si cafea: Hidratarea este intotdeauna foarte importanta in timp ce calatoriti.
 5. Recipient pentru gunoi: Pungile de gunoi rezistente la scurgeri si care pot fi rupte si inlocuite cu usurinta sunt ideale, astfel incat sa puteti schimba si arunca punga de cate ori doriti.
 6. Saltea: Poate doriti sa economisiti bani dorminind in masina ( in zone care permit acest lucru) in loc sa rezervati un hotel sau Airbnb. Aceasta saltea este facuta pentru bancheta si este ideala atunci cand aveti nevoie de odihna.
 7. Haine de schimb: Luati cu voi haine suplimentar astfel incat sa va puteti schimba mai tarziu. Drumul fiind lung cu siguranta vei avea nevoie de acestea.
 8. Trusa de prim ajutor: Asigurati-va ca pastrati o cantitate de vitamine zilnice, analgezice, ceva pentru raceala si pentru probleme digestive.
 9. Muzica: In timpul drumului muzica favorita va poate face calatorie mult mai frumoasa. Petrece o ora pentru a alege ce muzica iti doresti pentru aceasta calatorie si bucurati-va de melodiile preferate.
 10. Ochelari de soare: Ochelarii de soare sunt foarte importanti in timpul unei calatorii. Este posibil sa conduceti cu ochii spre soare intr-un anumit moment si chiar daca nu se intampla acest lucru soare puternica va oboseste si va deterioreaza vederea. Pastrati-va ochii protejati de razele UVA/UVB si de oboseala.
 11. Bani cash: Este important ca in timpul unei calatorii sa aveti bani cash. Nu stiti niciodata cand veti fi nevoit sa platiti taxe, parcarea sau sa va cumparati ceva. Pastrati banii si alte valori (pasaport, acte de identitate etc.) intr-o husa.
 12. Kit de urgenta: Nu trebuie sa conduceti niciodata o masina care nu are un kit de urgenta. Nu stiti niciodata ce se poate intampla pe soesea si ce obiecte din interiorul kit-ului va pot scapa de probleme si chiar va pot salva viata.