//Toyota testeaza noul plafon solar imbunatatit pentru autoturismele electrice cu incarcare in timpul conducerii

Toyota testeaza noul plafon solar imbunatatit pentru autoturismele electrice cu incarcare in timpul conducerii

Toyota testeaza o versiune noua si imbunatarira a noilor celule solare, lansata nerior cu Prius PHV exclusiv in Japonia, impreuna cu partenerii Sharp si organizatia nationala NEDO de cercetare. Aceste prototipuri ale unei masini demo pot transforma energia solaria la 34% si chiar mai mult, ceea ce este cu mult mai bine decat versiunea comerciala cu 22,5%. Si, spre deosebire de predecesorul sau, de asemenea, poate incarca bateria masinii in timp ce masina se misca efectiv, redand intervalul semnificativ in timp ce vehiculul este in uz.

Noul sistem va oferi pana la 44,5 km suplimentari pe zi, iar in timp ce este parcata si se incarca cu lumina solara poate adauga pana la 56,3 km de putere atat pentru sistemul de conducere, cat si pentru bateria auxiliara de la bord, care ruleaza AC, navigare si multe altele.

Folosind o pelicula formata din celule solare, care masoara doar 0,03 mm, inginerii vehiculului ar putea pune pelicula pe o suprafata mai mare a vehiculului, comparativ cu versiunea de productie extisenta, cu celule solare care infasoara componentele caroseriei, usa din spate si capota.

Asa cum am mentionat, sistemul poate functiona acum in timp ce masina este condusa, datorita schimbarilor in modul in care energia generata este alimentata de sistem, ceea ce reprezinta un pas mare de la ultima generatie.

Acest nou vehicul de testare va ajunge pe drumurile din Japonia la sfarsitul lunii Iulie si va fi testat intr-o serie de regiuni diferite pentru a observa abilitatile sale in conditii diferite de vreme si de condus. In cele din urma, obiectivul este de a utiliza aceasta cercetare pentru a facilita desfasurarea comerciala a unor tehnologii de generare a energiei solare mai eficiente, care pot functiona intr-o serie de aplicatii de transport.

Vehiculele cu motore solare pana un prezent au fost vazute ca ceva greu realizabil si exagerat de imaginat insa la ora actuala exista: Prius PHV de la Toyota cu toate acestea fiind un vehicul destul de limitat in ceea ce priveste castigul de energie la incaarcare, Incepand cu luna trecuta, Lightyear One, un startup din Olanda, si-a prezentat propria masina electrica cu incarcare solara, dar producatia acelui vehicul nu este programata sa inceapa pana in anul 2021.