//Tesla Modelul 3 a castigat uimitorul SCOR DE CINCI STELE in cele mai recente Teste Euro NCAP

Tesla Modelul 3 a castigat uimitorul SCOR DE CINCI STELE in cele mai recente Teste Euro NCAP

Modelul Tesla 3 a primit cinci stele in ultima runda de teste de siguranta Euro NCAP, dupa ce a obitnut unul dintre cele mai mari scoruri inregistrate vreodata de organizatie.

Sistemele extinse de asistenta a soferului, care includ pastrarea benzii de rulare, franarea automata de urgenta si asistenta la limitarea vitezei, au ajutat ca acest model sa beneficize de cel mai bun scor de siguranta asistat pana in prezent in cadrului actual de proceduri de testare.

Modelul Tesla 3 a obtinut, de asemenea, un punctaj excelent in testul de deformare a barei frontala, fiind deformabil. Acest test este sinonim cu testarea Euro NCAP incepand cu anul 1997. Aceasta face referire in mare masura la aspectului sasiului masinilor, ceea ce creaza un centru de greutate redus, precum si absenta unui motor cu ardere, care ar putea avea potentialul de a intra in habitaclu in caz de coliziune. a

„Modelul Tesla 3 a obtinut unul dintre cele mai mari scoruri de siguranta pe care le-am vazut pana acum”, a declarat Matthew Avery, director de cercetare la Thatcham Research. „Sistemul de asistare a coliziunii este cel mai bun vazut pana acum. Tesla a facut o treaba excelenta de a juca avantajele structurale ale unui vehicul electric in avantajul sau. ”

Ultimul lot de teste a dat de asemenea scoruri de cinci stele pentru noul Skoda Scala, care a marcat foarte mult pentru protectia pasagerilor adulți. Acest lucru il plasează printre cele mai mari hatchback-uri de familie, inclusiv Mercedes A-Class si cel mai recent Mazda 3.

Mercedes a primit scoruri de cinci stele atat pentru clasa B, cat si pentru SUV-ul GLE. Noul Kia Ceed si DS 3 Crossback au fost evaluate fiecare cu patru stele, dotate cu echipament standard, dar au obtinut scoruri de cinci stele odata ce au fost montate pachete de siguranta  optionale.

„Testele noastre devin din ce in ce mai dure si mașinile continua sa funcționeze din ce in ce mai bine bine”, a declarat secretarul general al Euro NCAP Michiel van Ratingen. „Cumparatorii auto primesc o gama tot mai sigura de vehicule dintre care isi pot alege ceea ce li se pare cel mai potrivit”