//11 Trucuri esentiale pe care fiecare proprietar de masina trebuie sa le cunoasca

11 Trucuri esentiale pe care fiecare proprietar de masina trebuie sa le cunoasca

Modalitatea rapida de eliminate a inghetului 

In loc sa frecati si sa spargeti gheata de pe ferestre si de parbrizul masinii, folositi cun spray cu alcool, frecati, porniti masina si lasati-o asa o perioada. Cand va veti intoarce, gheata va cadea cu usurinta.

Nu aveti nevoie de stergatoare noi

Stergatoarele murdare reprezinta un pericol pentru siguranta si sunt, de asemenea, destul de sicaitoare atunci cand nu mai sunt intr-o forma buna. Daca stergatoarele au inceput sa nu mai stearga ferestrele frecati lamele cu alcool pana devin curate.

Usile blocate de inghet

Este destul de greu sa intrati in masina dupa o ninsoare si un inghet zdravan. Scapati de problemele cu privirea la inghetul usilor masinii pulverizand WD-40 in garnitua. Pulverziarea acestuia la inceputul iernii este tot ce aveti nevoie pentru a scapa de usile blocate.

Sunteti blocati in zapada?

In cazul in care masina de blocheaza intr-o zona cu zapada mare iar rotile nu au tractiune, ajutati-o folosind covorasele masinii. Scoateti-le si plasati-le sub anvelope, apoi mergeti in loc sigur, extrageti covorasele si sunteti gata de drum.

Tineti gheata de departe de parbriz si de oglinzi

Daca trebuie sa lasati masina afara in timpul iernii, va puteti pastra in continuare parbrizul fara urme de inghet. Protejati-va masina prin plasarea a doua prosoape vechi, apoi infasurati stergatoarele de parbriz si oglinzile laterale cu saci de plastic. Cand vreti sa conduceti, pur si simplu le scoateti si sunteti gata de drum!

Folositi un cartof pentru murdarie

In special in lunile cu umiditate crescuta, este greu sa pastrati petele de noroi departe de covorul masinii. Pentru a scapa de urmele de noroc uscat, mai intai aspirati cat mai multa murdarie. Dupa accea, folosind partea taiata a unui cartof crud, frecati fetele. Enzimele din cartof vor ajuta la dizolvarea murdariei. Lasati zona sa se usuce, apoi stergeti cu o carpa umeda pentru a elimina semnele.

Patrati pielea in conditii bune

In cazul in care masina ta are piele in interiorul sau, pastrati-o in cea mai buna conditie folosind ulei pentru masajul copiiilor sau ulei de masline. Uleiul este de asemenea excelent pentru zgarieturile de pe bord. Puteti elimina semnele folosind o carpa uscata umezita cu ulei de bebelus sau de masline.
Scapa de mirosurile din masina
In loc sa cumparati odorizant pentru masina pe care il atarnati de oglina retrovizoare, depozitati saculeti parfumati sau foi parfumate sub scaunul din masina. Astfel, mirosul placut va fi mai puternic si va va intampina ori de cate ori veti deschide usa.

Indepartati autocolantele

Daca parbrizul va este acoperit cu permise de parcare si diferite autocolante din anii trecut, va veti bucura de acest sfat. Se toarna oja peste pana acestea se inmoaie apoi racaiti cu o lama de ras si acestea vor disparea.

Cea mai usoara modalitate de a curata un parbriz

Un lucru pe care il puteti face in situatia in care nu aveti spray pentru curatarea parbrizului este sa folositi suc carbogazificat. Stropiti, asteptati cateva minute si porniti stergatoarele.

Pastrati farurile curate

Ceara auto poate parea ceva extra, dar este foarte importanta pentru pastrarea masinii in conditii bune. Sarea, umezeala de pe drumuri, soarele puternic, lasa urme pe farurile masinii ceea ce le compromite eficacitatea. Pastrati-le in stare de functionare curatandu-le si acoperindu-le cu ceara auto. Repetati procedeul lunar asa cum este necesar.