//5 probleme ale masinii pe care trebuie sa le rezolvati chiar acum

5 probleme ale masinii pe care trebuie sa le rezolvati chiar acum

Franele defecte, luminile sparte, directia uzata, anvelopele deteriorate si combustibilul care se scurge. Daca masina ta are oricare dintre aceste cinci probleme trebuie sa rezolvi problema cat mai repede posibil!

Toate masinile dezvolta astfel de probleme din cand in cand, mai ales daca sunt folosite de ceva vreme. Majoritatea problemelor legate de masina nu sunt grave si nu impieidca conducerea acestora. Cu toate acestea, exista anumite probleme care ar putea sa te puna intr-un pericol real daca nu te vei ocupa imediat de acestea.

Iata cinci probleme periculoase ale masinilor pe care trebuie sa le rezolvati indata ce apar. Conducerea masinii existand aceste probleme va poate costa sume mari de bani pentru reparatii si in cel mai rau caz accidente sau vatamari corporale grave.

1. Franele defecte

Aceasta este o problema evidenta, daca franele nu functioneaza corect, nu vei putea sa va controlati masina iar acest lucru ar putea cauza un dezastru. Franele ar trebui sa fie verificate la testele de intretinere regulate.

Totusi, este important sa fii atent la semnele de avertizare. Aceste semne includ franele care nu raspund (atunci cand trebuie sa franati neobisnuit de greu pentru a opri masina), si pedala de frana care vibreaza exagerat de mult atunci cand o apasati. Daca exista aceste semne mergeti cu masina direct la un service auto. Unul din cele mai importante lucruri este sa nu conduceti o masina cu frana defecta.

2. Luminile stricate

Luminile masinii sunt esentiale pentru o conducere in siguranta, toate luminile masinii, nu doar farurile! In cazul in care oricare dintre acestea sunt sparte si nu aveti nicio alta modalitate de a le permite participantilor in trafic sa stie intentioa voastra de a schimba benzile sau de a executa un viraj, aceasta este o problema serioasa. Lipsa de comunicare poate cauza foarte usor accidente.

De asemenea, ai nevoie de lumini pentru a conduce noaptea. Conducerea in timpul noptii cu luminile defecte este extrem de periculoasa, in special la viteze mari. Nu vei putea vedea ce este inainte iar restul participantilor la trafic nu vor vedea ca va apropiati pana cand nu este prea tarziu.

Indiferent de luminile care sunt defecte, aceasta reprezinta o problema serioasa si ar trebui sa va ocupati cat mai curand posibil pentru a o rezolva. Daca este posibil, nu conduceti o masina cu lumini sparte, nefunctionale sau care sunt in aer, pana cand aceasta problema nu se rezolva. Intr-o astfel de situatie evitati pe cat posibil sa conduceti noaptea.

3. Mecanismul de directie

Mecanismul de directie reprezinta o alta parte a masinii care trebuie sa functioneze neaparat in mod corespunzator. Directia este ceea ce va permita sa pozitionati si sa indreptati masina, pastrandu-va in afara periculului. Daca exista chiar si cea mai mica problema cu directia, puteti pierde controlul asupra vehiculului.

Daca sistemul de directie are nevoie de reparatii, probabil veti avea parte de urmatoarele simptome: rezistenta la intoarcere, vibratii puternice in timpul accelerarii sau senzatie de slabiciune. Problemele la volan nu sunt o gluma si ar trebui rezolvate cat mai curand posibil.

4. Anvelope deteriorate

Fata de orice alta parte a unui vehicul, anvelopele probabil necesita cea mai mare atentie si intretinere. Asta pentru ca este singura parte a masinii care este in contact permanent cu drumul. Daca conduceti autovehiculul folosind anvelope deteriorate sau umflate necorespunzator se poate intampla o explozie, ceea ce ar putea duce la pierderea controlului autovehiculului eventual ranind pasagerii si ceilalti participanti ai traficului.

Din fericire, problemele legate de anvelope pot fi detectate destul de usor. Un lucru pe care il puteti face este sa apasati anvelopele pentru a verifica fermitatea acestora. Daca sunt moi, probabil necesita sa fie umflate curand. Daca le-ai umflat curand si acestea sunt moi, ar putea indica o pierdere de aer.

Puteti, de asemenea, sa verificati anvelopele vizual. Verificarea vizuala este mai greu de efectuat, dar daca suruburile anvelopei sunt uzate sau daca exista bulgari in cauciuc datorita defectelor interne, veti putea sa le vedeti.

Anvelopele masinii te tin pe drum si suporta greutatea vehiculului, asa ca nu uita sa ai grija de ele. Daca este posibil, ar trebui sa efectuezi o verificare a anvelopelor o data pe luna si inainte de orice calatorie lunga.

Puteti realiza de asemenea, si o verificare vizuala a acestora insa este mai greu de evaluat starea in care se afla in acest fel. Daca suruburile anvelopelor sunt uzate sau daca exista bulgari in cauciuc datorita defectelor interne examinarea vizuala va ajuta sa le observati.

Anvelopele sunt cele care va mentin pe drum si cele care suporta greutate vehiculului, asa ca nu uitati sa aveti grija de ele. Daca este posibil, ar trebui sa faceti o verificare a anvelopelor o data pe luna si inainte de orice alta calatorie lunga.

5. Scurgeri de combustibil

O scurgere de combustibil nu afecteaza in mod direct conducerea autoturismului, dar este totusi extrem de periculos sa ramana nerezolvata. Aceasta problema este usor de detectat intrucat poti observa cum picura combustibil din masina sau miroase a benzina in timp ce conduceti. Daca scurgerea este abundenta, este posibil sa observati cum autovehiculul are nevoie de combustibil mai mult decat de obicei.

Benzina este foarte inflamabila, ceea ce inseamna ca o scanteie foarte mica este tot ce trebuie pentru ca masina sa ajunga in flacari. Nu puteti fi niciodata prea in siguranta cand vine vorba de pericolele unui incediu. Daca credeti ca este posibil sa aveti o scurgere de combustibil, trebuie sa verificati si sa reparati imediat rezervorul.

Un alt efect secundar posibil al unei scurgeri de combustibil sunt durerile de cap si ametelile in timpul conducerii. Combustibilul contine monoxid de carbon toxic si daca a fost pierduta o cantiate semnificativa, s-ar putea sa va imbolnaviti si sa aveti probleme de respiratie. Ameteala brusca este extrem de periculoasa cand va aflati pe drum. Scurgerea de combustibil este o problema serioasa asa ca faceti tot posibilul pentru a ajunge cat mai repede cu masina la un service auto.