//7 cele mai intalnite probleme cu masina si cum sa le eviti

7 cele mai intalnite probleme cu masina si cum sa le eviti

Proprietarii de autoturisme sunt obligati sa se confrunte cu o parte din aceste probleme din cauza uzurii masinii. Exista multe probleme des intalnite cu masinile precum: anvelopele plate, un motor supraincalzit, cabluri defecte, toate acestea conduc la blocarea in trafic, sau, mai rau, la o adevarata provocare de a le rezolva in situatii critice. Piesele defecte sunt usor de inlocuit, dest acest lucru se intampla de cele mai multe ori din cauza lipsei de intretinere adecvata iar acest lucru poate duce la probleme costisitoare.

Veti ajunge sa scoateti mai multi bani din buzunar pentru reparatii decat ati scoate pentru intretinere. Din fericire, exista modalitati prin care puteti sa va pastrati masina intr-o forma foarte buna fara a fi nevoie sa luati masuri de verificare in mod regulat.

Iata o parte din cele mai frecvente probleme ale masinilor si cum sa le preveniti:

1. Pornire grea

O pornire grea inseamna ca masina voastra nu va putea pleca si este o problema destul de des intalnita. O astfel de situatie poate sa apara din cauza bateriei care a murit sau din cauza electromotorlui. Rotiti cheia in contact si nu porneste, tot ce auziti este un clic atunci estei momentul sa-i oferiti masinii voastra o diagnoza completa pe care o puteti realiza chiar singuri.

Sfaturi de prevenire: Ori de cate ori puteti, efectuati verificari periodice asupra componentelor principale ale motorului pentru a vedea daca este necesar sa reparati sau sa inlocuiti ceva. Pornirea grea sau lipsa acesteia poate aparea din cauza unei probleme cu bujiile sau daca releul de pornire necesita o reglare.

2. Bateria moarta

Acesta este un alt motiv pentru care masina ar putea sa nu porneasca. O baterie nefunctionala poate aprea din cauza diferentelor de temperatura, daca puterea acesteia a scazut sau daca bateria masinii este veche. Bateriile auto sunt in mod normal facute sa nu dureze mai mult de cativa ani, deobiceei intre trei si cinci ani.

Sfaturi de prevenire: In unele cazuri, este doar de conectori defecti. Cea mai buna modalitate sa a nu fi surprinsi de o baterie nefunctionala, este sa marcati data la care ai cumparat-o si sa achizitionati alta inainte de a expira.

3. Probleme cu alternatorul

Alternatorul pastreaza bateria si o mentine incarcata. Daca aveti probleme cu alternatorul masina s-ar putea sa nu mai porneasca sau sa va lase in mijlocul drumului. Semnele unui alternator stricat includ un zgomot neobisnuit al motorului si prezenta unei defectiuni electrice

Sfaturi pentru prevenire: Vechimea acestuia ar putea fi una dintre situatiile care pot aduce o problema cu alternatorul, prin urmare, verificati cat de vechi este acesta si inlocuiti-l daca este necesar sau daca il folositi deja de cativa ani. Semnele de mai sus ceea ce anunta in alternator defect iar prin schimbarea regulata a acestuia le puteti evita.

4. Bujii

Chiar si bujiile au o durata de valabilitate. Vechimea acestora si problemele aparute vor dupa in cele din urma la defectiuni serioase in anumite momente inoportune. O bujie cu aprindere nereusita poate determina functionarea autovehiculului la viteze mai mici si consumul de combustibil mai mare in acest proces.

Sfaturi de prevenire: Verificarea acestora la fiecare sase luni si inlocuirea acestora pana la cinci sau zece luni, pentru a preveni deteriorarea pe termen lung a electronicii din interiorul autovehiculului.

Sfaturi de prevenire: Verificarea acestora la fiecare sase luni si inlocuirea acestora pana la cinci sau zece luni, pentru a preveni deteriorarea pe termen lung a electronicii din interiorul autovehiculului.

5. Scurgerile radiatorului

In cazul in care instalatia de aer conditionat incepe sa se defecteza si pe strada exista urme, atunci aveti o scurgere de radiator. Un radiator defect poate inseamna ca motorul se va supraincalzi si in cel mai rau caz va ramane blocat.

Sfaturi pentru prevenire: Verificati toti conectorii masinii pentru a va asigura ca sunt asa cum trebuie. Inlocuiti imediat unde existe probleme. Efectuati un program de intretinere a lichidului de racire prin spalarea regulata si inlocuirea acestuia.

6. Pierderi de ulei

Un semnal de avertizare cu privire la faptul ca uleiului vostru se scurge sunt petele intunecate pe alea de acces si in locul de parcare. Incep ca pete mici care apoi devin incontrolabile. Este posibil sa filtrul de ulei sa nu functioneze bine sau sa existe defecte.

Sfaturi pentru prevenire: Scurgerile de ulei sunt usor de rezolvat daca va pastrati masina in conditii bune, o verificati in mod regulat si schimbati filtrul de ulei la intervale regulale. Pentru a verifica daca exista scurgeri de ulei, spalati compartimentul motorului. In acest fel puteti afla si daca alte lichide se scurg din masina.

7. Pana de cauciuc

Acest lucru se intampla atunci cand diferite obiecte ascutite perforeaza anvelopa sau atunci cand acestea sunt uzate din mai multe motive precum conducere pe diverse tipuri de teren. Acest lucru se poate intampla, de asemenea, atunci cand anvelopele isi pierd presiunea din cauza utilizarii continue.

Sfaturi pentru prevenire: Pentru a preveni spargerea rotilor, conducerea atenta este intotdeauna importanta. De asemenea, trebuie sa verificati in mod regulat presiunea aerului din anvelope, astfel incat acestea sa nu fie prea mult sau prea putin umflate, ceea ce ar putea provoca o frecare mare si acest lucru sa duca la ruperea benzilor de rulare.

Concluzii

In ansamblu, problemele masinii pot fi rezolvarea prin efectuarea unor verificari periodice pe care le puteti realiza singuri cu ajutorul unui tester auto. De asemenea, curatarea atat exteriorare cat si interioara a masinii joaca un rol esential. De asemenea, acordati importanta necesara termenilor producatorului pentru intretinere si reparatii. In plus, ar fi o idee buna sa stiti cat va pot costa piesele pentru orice situatie de urgenta.